Сметка за телефон и допълнителното ѝ намаляване

Posted by & filed under .

Длъжен съм да кажа, че не винаги съм изпитвал лоши чувства към МТел. В началото дори ми харесваха. С течение на времето обаче арогантността, алчността и дребните букви към всяка псевдо “промоция” си казаха думата. Последното камъче, което обърна колата бяха някое и друго пътуване в чужбина, където имах възможност да видя за какви пари приказват и ползват мобилен Интернет другите народи. Трудно бих могъл да си възвърна изгубеното доверие. За съжаление, обаче, се налага да ги ползвам, защото повечето хора около мен са техни абонати. Да не говорим, че и останалите оператори са хвани единия, пък удари другия. В крайна сметка, актуален остава въпроса как да плащаме по-малко на гадовете. Вече разказвах в този пост как успях да договоря някои неочаквано допълнителни отстъпки, след като ми беше изтекъл плана. В крайна сметка, оказах се с едно приятно количество безплатни минути към МТел, за сравнително ниска месечна такса. Остана обаче въпроса за разговорите към другите оператори, към които таксата продължи да бъде неприятната сума от около тридесетина стотинки на минута. За това дори и не се опитах да се пазаря. Все пак, човек не бива да си насилва късмета, пък и има достатъчно достъпна алтернатива. Решението в случая е още една карта, закупена от алтер-егото на МТел – BOB.bg. Минутата там е 10.8 стотинки, което е вече доста по-приемливо, а и няма месечна такса. С други думи, положението е такова:

  • за разговори с МТел – план с безплатни минути;
  • за разговори с други оператори – BOB.bg за 10.8 ст. на минута

Така нещата вече ми звучат комфортно. Да ги питаш гадовете от МТел, що им е да регистрират ново търговско име, за да продават по-евтина услуга, ама хайде.  Би било толкова по-удобно да предлагат тези 10.8 стотинки за външни разговори към техните си планове, но не… Трябва отделна марка, за да е по-трудно, и да обхванат само онези клиенти, които са решили да бягат и са се разтърсили за алтернативи. Или, пък маркетинговата логика е някаква още по-извратена.

Проблемът, който идва от горния подход, е че човек трябва да жонглира с две карти…

Алтернативите са човек или да ползва два телефона, или да си сменя картата (отврат), или да си вземе телефон с две сим карти. Аз обичам да ми е удобно и не мирясвам докато не си направя нещата така, че да ми е комфортно. Първите две алтернативи са голяма досада. Това човек да внимава и зарежда два телефона, си е голяма простотия. Плюс това, трябва да се клонират контактите на две места, което е още по-досадно. Няма как – нужен беше телефон с две карти. Няма да се впускам в дълги обяснения какво съм си взел.  Понамързява ме в момента. За по-непретенциозните хора, има разни оферти по българските магазини. По правило са скъпи и остарели. Ако искате нещо по-така, модерно, Android, и с бърз процесор, то решението е само едно – братята китайци и малко късмет, че да попаднете на качествен продукт. Търсенето на подходящ телефон беше различно приключение, за което може да се наканя да пиша друг път. Вие пък може да започнете търсенето си от тук.

бутони за социални мрежи

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in