Най-известната безименна физиономия в Интернет…

Posted by & filed under .

… и не само там.

В света на рекламата има едно такова нещо, наречено stock images. Не знам как му е точния превод на български. Като цяло, това са фото сесии със снимки, на които избраният фотомодел прави разни общи пози – прави се че държи някакъв продукт, говори по слушалка с микрофон, яде някаква вафла с бяла опаковка и т.н. След това рекламните агенции купуват правата за тези снимки, и добрият стар PhotoShop добавя продукта, който ще се рекламира наистина.

По правило, моделите в тези сесии са неизвестни и стандартно красиви, без да се отличават с нещо характерно. С други думи, гледаш и забравяш. Е, не винаги е така. Една физиономия напоследък изглежда се е наложила като безспорната кралица на безименните рекламни снимки. Сигурен съм, че и вие сте виждали тази азиатска девойка поне на двадесет различни места през изминалите месеци:

stockimagemodelИмам чувството, че тази характерна разтегната усмивка ме гледа от безброй рекламни банери, билбордове, опаковки на евтина електроника и улични плакати. Така като се замисля, май магазини “Мания” бяха заляли София с нейната физиономия като реклама на новите си магазини.

Чудя се, дали горкото китайче прави достатъчно пари от това, че му експлоатират физиономията в такава степен. Все пак, мисля си, че по-скоро са я изпонаснимали в 5-6 сесии, дали са и някаква сума, и от там нататък са завъртяли машината на големи обороти. За нея е останало да върви по улиците, да си гледа физиономията и да се чуди колко ли пари изкарват агенциите за нейна сметка. Обикновено животът не е честен за обикновения човек. Може пък и да греша и да си е опекла добре работата в договорите с фотографските агенции. Дано да е така.

Всъщност, не съм сигурен че е китайка. По-скоро бих заложил на нещо смесено. Обикновено така се получава подобна запомняща се екзотика. Цялата ситуация обаче ми възбужда любопитството. Опитите да намеря повече инфо за нея за момента удрят на камък. Със сигурност някъде някой е публикувал повече за нея, но за момента ми убягват точните думи за търсене в Гугъл. Ако намеря повече, ще допълня този постинг.

=======================

Ха, то не било толкова трудно. След известно търсене успях да изнамеря, че е от канадско-китайски произход. Баща и е френски канадец, а майка и е китайка. Не е ясно къде живее, но се казва Ариане. Води се като “свръх-използвания модел за стокова фотография”. Даже във Facebook има страница, където феновете публикуват всяко място, на което са виждали нейна снимка. Все пак, може би дамата си докарва добър приход. Няма да я мисля.

Ето още няколко снимки:

asianfitness asianholding http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-image33607319
The images are linked to the relevant sites.

социални бутони

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

One Response to “Най-известната безименна физиономия в Интернет…”

You must be logged in to post a comment. Log in