Клиновит, или търсенето на дамаджана

Posted by & filed under .

Интересно е как едно просто решение може да доведе до много (или малко, но достатъчно досадни) проблеми за решаване.

Съответното решение беше, че в къщи ще пием вода, в която е бил киснат някакъв каманак – клиновит. Въпросният имал сума полезни свойства. Според брошурата въпросният минерал елиминира йони на тежки метали от водата и радиоактивно замърсяване. Водата нормализира кръвното налягане, премахва безсъние, потене и напрегнатост. С други думи, приготвили сме се да живеем сто години.

Речено-сторено. Изнамерихме от съответния минерал срещу скромната сума от 8+ кинта от някакъв магазин за здравословен живот ( zoya.bg ). Цените в този магазин може да вкарат и здрав човек в гроба, между другото… Съдържанието на пликчето трябва да се сложи в пет литра вода, да стои осем часа, и след това да се консумира. В последствие водата се долива. Тук обаче възниква проблема. Ние хубаво ще си пием здравословна вода, прочистена с клиновит. Къде обаче е здравословното, ако тази вода стои в пластмасов съд… Това, че всичката минерална вода се продава в пластмасови бутилки въобще не значи, че това е здравословно. Просто е по удобно и евтино. Значи, че ще търсим голяма стъклена бутилка за целите на планираното дълголетие… Такива стъклени бутилки по магазините, разбира се, няма. Пък, щом ще е толкова голяма, добре ще да е малко по-лесна за “управление”. Логичният избор на новото поколение беше да се насочим към това благо творение – дамаджаната… Това е момента, в който ударихме на сериозна греда. След един скорошен рейд на мазетата от непознати лица, предполага се от цигански произход, този амбалаж беше изчезнал.

Оказа се, че и в центъра на София дамаджани няма. Няма нито един магазин, в който човек да може да си купи такова творение в ново състояние. Търсих дори и на Женския пазар. В интерес на истината, там имаше няколко оферти, но вече ползвани и толкова мръсни, че не си струва човек дори и да се замисли. Интернет също не предложи много алтернативи за пазаруване онлайн (любимия ми начин на пазаруване), а от eBay точно такова нещо не бих си поръчал, щото сигурно ще дойда на сол.

След едноседмично търсене все пак попаднахме на точните насоки. Оказа се, че в BauMax все пак имат от това творение. Няма да го намерите лесно, ако тръгнете да търсите в магазина. Дамаджаните са скрити в най-далечния ъгъл на сектор градина. Прашни и самотни, но ги има. Най-добре е да питате консултант, за да ви насочи, та да не се лутате излишно. За скромната цена от 15.99 се сдобихме с една 5 литрова, не много качествена, но все пак вършеща работа дамаджана.  Тапата обаче е съвсем отделен въпрос. Дамаджаната идва с някаква капачка, но тя е само за отбиване на номера. Истината е, че човек трябва да си намери тапа отделно, но това е една битка, с която ще се заема по-нататък.

Сега току що накиснах минералите и след осем часа ще пия от водата. Очаквам в нея да има пясък. Все пак, не може всичко да е перфектно…

Няколко месеца по-късно: Ако искам да съм честен, клиновитът ми подейства прекалено разхлабващо за моя вкус и аз лично го затаковах…

споделяне във facebook

Comments

comments

Powered by Facebook Comments