Замиване след дефекация

Posted by & filed under .

Нещо напоследък все на фекални теми ме избива. Както и да е. С напредването на лятото темата за замиване след тропане става доста актуална. “Братята” араби май добре са го измислили.

Както всяко нещо, и това е въпрос на техника. Сиреч, ти хубаво ще си измиеш ануса, ама как да го направиш по-ефективно. Та, това ще е темата на деня. Доколкото съм ходил в тоалетните на разни хора по родните ширини, мога да стигна до извода, че бидето не присъства като част от оборудването. За пръв път, и може би единствен, видях биде когато ходих до тоалетната по време на рождения ден на един съученик. След кратък размисъл аджеба що е това (бях малък, беше комунизъм, филми нямаше, че да видим), реших все пак да не пикая в него… Сиреч, дръж се за познатото и няма как да сбъркаш…

Изводът е, че ако човек иска да се замие, трябва да приложи творчество и да използва наличното оборудване. За щастие, работата може да се свърши и докато се седи на тоалетната чиния, с помощта на проста бутилка от минерална вода (закъде без това уникално помощно средство).

И така, когато човек получи позивна за мащабна работа, първата задача е да се налее топла вода в бутилката. Върши каквото върши и ползва тоалетна хартия, за да забърше основните висящи остатъци. Арабският свят напълно пропуска стъпката с тоалетна хартия, но аз лично чак до там не мога да стигна.

Следващата стъпка е същинското замиване. Човек трябва да се подмести малко напред и да седне към средата на тоалетната чиния. Досадното в случая е, че нещата се извършват зад гърба и е нужна известна гъвкавост. Лявата ръка е миеща, дясната – поливаща. Лявата ръка се поставя зад гърба и вертикално (с пръстите надолу), точно по посока на анатомията, сиреч цепката. Дясната ръка полива. Водата следва да се стича по вертикала, от под опашката, по канала между бузите. Пръстите на лявата ръка улавят водата, правят “шляп-шляп” и зачистват пейзажа.

Накрая следва подсушаване и наслада от свежото чувство на чистота. Разбира се, добре е да си измиете качествено ръцете, като се обърне специално внимание на съдържанието под ноктите :)

spodelime.com

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in