Триглава четка за зъби на Dr Barman

Posted by & filed under .

От време на време се появява някой продукт, който учудва със своята простота и ефикасност. Наскоро се сдобих с една триглава чекта за зъби Dr. Barman’s. Тя е още едно потвърждение как дори и при утвърдените продукти има място за иновации, и една добра идея може да разбие статуквото на пух и прах.

Предполагам, целият този пост ще звучи като платена публикация, но, пък, майната му. Щом нещо ми харесва, харесва ми. Като нищо ще е полезно и на други хора. Та, ето как изглежда главата на въпросната четка:

superbrush-head

Навремето гледах една брошура за миене на зъбите. Тя разправяше как внимателно трябва да се изтърка всяка повърхност на зъбите по отделно, за да може да се приеме че зъбите са измити. Значи, всяка челюст има лява, дясна и предна част. Страничните части имат по три повърхности, предната по две. Сиреч, на двете челюсти има общо 16 повърхности: 2 х (2х3 + 2). Стандартната четка мие по една такава повърхност, а тази по три наведнъж (или две, ако говорим за предните зъби). Реално, ако със старата четка трябва да измиете 16 отделни повърхности, то тук те са само 6. Грубо, ако с нормална четка зъбите се мият за пет минути, по груби изчисления с тази трябва да ви отнеме по-малко от две. Това пести време и ме кефи!

Ето как изглежда цялата четка:

superbrush-body

Главичката е малка и това води до един друг момент. Известно е, че човек може да си измие зъбите с много малко паста за зъби. Дългите четки обаче някак те стимулират да сложиш два сантиметра паста. Тук обаче искаш, не искаш, слагаш колкото едно грахово зърно. Така безбожно скъпия ВадИмекум ще изтрае три пъти по-дълго! Е, Колгейт няма да са много доволни и надали ще изкарат такава четка. Или пък, ако изкарат, главата и ще е три сантиметра дълга, за да се запази същото хабене на паста за зъби. Както и да е, в конкретния случай ползите за хората са очевидни – по-бързо миене и икономия на паста за зъби. Аз съм за, пък производителите на паста за зъби могат да извършат действието създаване на вятър :)

бутони за социални мрежи

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in