Толерантност

Posted by & filed under .

Може ли Европа да си позволи да бъде толерантна? Преди време говорих за религиозното затъпяване. Живее си Европа едно 70 години спокойничко и отслабва. Изповядва си ценности за свобода, братство и равенство. Приема всякакви емигранти и прегръща техните различия. Дали обаче ще може да си спомни какво е това агресия и как се прилага ако я настъпят по мазола. Ей на, влязоха в редакция на едно сатирично издание и избиха над десет невинни човека, само защото са рисували карикатури на Мохамед. Хората излязоха на улицата и държаха писалки в знак на солидарност. Дали обаче могат да вдигнат мачете? По-рано гледах разни акции, изразяващи подкрепа на редовите нормални мюсюлмани. Това хубаво. Съгласен съм, че 99% от изповядващите ислям са нормални хорица, искащи да си живеят живота спокойно. Само дето религията им иска да бият главата в пода по няколко пъти на ден. Сред тях неминуемо ще има някой и друг по-простичък представител, който ще се окаже добра почва за посев на радикални идеи. А радикалните хищници бродят и търсят подобни последователи. Казват, че facebook също доста помагал. С други думи, масата мюсюлмани са ОК, но самото им съществуване осигурява среда, в която тук-там да се развият вредни бактерии. При това, смъртоносни.

Надявам се да съм лош пророк, но в рамките на една година очаквам да има видео клипче с обезглавяване на човек, снимано на стария контитент.

Накратко, една първична, необразована, но хипер агресивна сила напада улегналото статукво отвътре. Опасявам се, че ако то не отговори навреме и по подобаващ начин, рискува да бъде превзето и подчинено.

В България може да стане още по-страшно. Не се притеснявам толкова за отколешните български мюсюлмани. Те в общия случай са си добри, работещи хора. Виж, циганите с тяхната тотална необразованост, е там е страшно. Стига само някой да им каже убедително 20 пъти как Мохамед е истината и те като нищо да повярват. От там нататък ще са като пластилин – ще направят каквото им се каже. Да не говорим, че ДПС-то сигурно ще приеме с отворени обятия ислямизирането на тази пасмина. И без това, напоследък сигурно ги избират основно с такива гласове.

Като заключение бих казал, че може би е време да си науча да стрелям…

бутон за социални мрежи

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in