romans.bg

Posted by & filed under .

Ако ви се случва да се мотаете из българското интернет пространство, със сигурност сте попаднали на реклами на новия сайт за запознанства Romans.bg, който очевидно се бори за своето място под слънцето със зъби и нокти. Идеята е интересна. Щом се запише, човек трябва да попълни една кола данни за себе си. До тук, нищо извънредно. Във всички подобни сайтове е така. Има обаче още една секция с въпроси от различни сфери на живота. Въпросите са много и отговаряйки ги, човек що годе описва възгледите си за живота. След това сайтът използва тези отговори, за да сравни разбиранията между твоите и вижданията на останалите участници. За всеки друг член на сайта се формира процентно изражение на съвпадението с твоя начин на мислене. Колкото по-голям е процента на съвпадение, теоретично толкова е по-голям шанса да си допаднете.

Изглежда интересно, нали. Тук обаче идва грозната част :) Този подход далеч не е оригинален. Преди няколко години същото беше приложено от един вече огромен, световен сайт – okCupid.com. Родните имитатори са стигнали до там, че са превели дословно и въпросите от тестовата част на първообраза.

Тъжно е, че в родната действителност се набляга основно на копирането. Вярно е, че сме малки, но пък това не пречи да се стремим към оригиналност. Така все някога някой може и да успее да измисли нещо, за което друг не се е сетил. Това обаче няма да се отнася за Romans.bg, бледо копие на okCupid.com, влизащ в една категория с чалга звездата Андреа и грубата и кражба от промото на Отчаяни съпруги:

виж видеото на Андреа тук

EDIT 13.07.2012: Хе-хе, кой да ти повярва, че този пост ще излезе на второ-трето място в Гуглето за стринга romans.bg. Да взема да направя една фалшива страница и да събирам пароли. Неее, не ме влече. Всеки случай, обаче, като си гледам трафика, май доста хора ползват полето за търсене на Гугъл вместо полето за въвеждане на адрес в браузъра :)

 

бутони за споделяне

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in