PetrolMobile – убава работа, ама българска…

Posted by & filed under .

То, предполагам вече никой не се вълнува когато излезе нов мобилен оператор. Цените пак ще си останат същите, керванът ще си лае, а кучетата ще си вървят.

В конкретния случай обаче има и нещо приятно. Поне успяха да ме разсмеят едно хубаво. Та, гледах им сайта. Нищо интересно. Пенсионерска тактика за зарибяване. Услуга без нищо излишно. ОК, ваше право си е да си измисляте рекламната стратегия. Та, както се разхождах по страниците реших да си направя експеримент и да видя какво има по другите домейни с това име. Те, тук започва комедията. Хубаво – petrolmobile.bg и petrolmobile.com показват съответния сайт. Какво има обаче на petrolmobile.net – стари познати, баце. Хер МТел. Това някак горе-долу бива. Все пак Петрол Мобайл им използва тяхната мрежа за разпространение (квак-квак).  Какво става обаче на petrolmobile.org – :), е те тук вече става готино. Толкова ли баце не можахте да отделите 8 долара на година и да регнете това име, та сте оставили кир Globul да го вземе. Вивател, те като компания на БТК, нали са си залюхани, само до petrolmobile.info са се докопали…

С други думи, някой се стиснал за 25 долара на година и сега конкуренцията ще му се такова с марката както си иска. Мислех си за един гей сайт на petrolmobile.biz, ама нещо не искам да се таковам с руснаците. Много лошо бият.

Иначе, ако направите разговорите десет стинки, може и да се вържа, ама за момента съм пас. Пробвайте с пенсионерите. Там може и да стане работата.

==============================

Година и нещо по-късно нещата като че да са си дошли на мястото. В момента заети са само  petrolmobile.bg и petrolmobile.com. Останалите домейни са изтекли и не са подновени. Най-вероятно собствениците им са осъзнали, че от тази услуга няма смисъл, че да и имитират домейна. Или пък Петрол е развъртял секирата и руските му собственици са заплашили да съдят наред. За минута ми мина през ума да регна .net и .org имената, но реших че няма смисъл да се таковам с руската мафия…

бутон за споделяне

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in