Как ICN.bg загубиха един клиент наполовина

Posted by & filed under .

Ползвам хостинга на ICN.bg от вече доста години. От техническа гледна точка, впечатленията ми са що-годе положителни. От време на време дашборда на WordPress зарежда бавно, ама може да е щото съм го накачолил с какво ли не. Приказката ми е за друго.

До днес имах два акаунта. Вече е само един. През годините бях отворил един акаунт на немския им сървър и един в България. Трябваха ми за разни полу-умрели проекти. До тази година ги подновявах по инерция. Ей така, щото не ми се занимаваше да видя какво има в тях и да окрупня нещата.

Най-вероятно щях да си продължа по същия начин, щото навика е голяма работа. Само дето в даден момент се оказа, че немският акаунт се е оказал в БГ. Напоследък пък започнаха да се случват разни работи. Преди седмица решиха, че и двата плана ще бъдат upgrade-нати към някакъв план “Икономичен” със супер яките ресурси и респективно по-високата цена. Забравих да подновя единия от акаунтите и те разбира се го деактивираха. Лошо няма. Тяхно право си е. Бързо платих някакви 104 лв за година, за да се вдигне сайта, който ми беше що-годе важен. Линкът беше в някакъв мейл, който ме уведомяваше и за upgrade-a. Само дето в бързината съм пропуснал, че там има купон за намаление, което прави цената 65 лв. и стотинки. На следващия ден ги запитах дали не може да ми върнат 39 лв, щото все пак, това са си пари. Казаха, че може да ми ги дадат като кредит за бъдещи покупки. Ама, аз с такъв кредит сладолед не мога да си купя. Попитах отново, като изрично споменах, че кредит не ме устройва, а предпочитам кеш. Е, девойката питала мениджъра, и той казал – може, но като кредит… Значи, много мразя да игнорират какво говоря, а това са си средства които ми се полагат.

Много се амбицирам, когато ме правят на идиот. И така, имам два “upgrade-нати” акаунта, от които ползвам малко ресурси. Щом някой не уважава моите 39 кинта, то значи е дошло време да се задействам. Оказа се, че местенето на сайта от единия акаунт в другия е работа за час. Липсата на воля у търговския отдел на ICN да си мръдне трите букви и да ми угоди ме сръга да си прочистя нещата, и в крайна сметка днес прекратих целия акаунт и си поисках всичките 104 лв. обратно. Можеше още години да им плащам за два акаунта, щото ме мързи да се задействам, но не. Сега имам един и чакам средствата от рефънда да се върнат обратно по банковата ми сметка.

Ставам феноменален гъз, когато някой не ми уважава парите и със сигурност и някой невинен от съпорта го е отнесъл. Трябва да се извиня. Никаква любов за отдел продажби обаче…

Edit: Гледам, че са прочели поста от разни техни IP-та, та предполагам вече си знаят.

бутон за социални мрежи

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in