Как да свалям филми от Замунда

Posted by & filed under , .

Поразгледах из нета и май не успях да намеря някое добро ръководство за това как да се свалят филми, музика, книги и въобще торенти от Замунда и други подобни сайтове. Често получавам запитвания от познати да им сваля нещо от торент сайтовете и да им го запиша. Като се има пред вид че те имат интернет и компютър, подобни заявки са напълно безумни. На препоръката да прочетат и да се оправят сами, обикновено получавам отговора че живота е прекалено сложен, за да се занимават да се учат и на това. Е, на устата ми е да кажа за чий пък аз трябва да се занимавам да им върша работата, ама пусто съм много културен. Затова пък смятам да напиша едно ръководство как тези, които все пак имат някакво желание, да се оправят сами.

Трудно е да се обясни нещо просто с малко думи. Няма и да се опитвам, затова сигурно този пост ще стане дълъг. И така, давайте по стъпките и отмятайте:

1. Въпрос: Имате ли акаунт в Zamunda.NET? Обикновено някой роднина има такъв и може да услужи. В такъв случай, може да игнорирате тази първа стъпка и директно да минете на № 2. Ако ли пък нямате акаунт на разположение, то ще трябва да се регистрирате. Регистрацията става на адрес:

http://zamunda.net/signup.php

Да, ще ви се наложи да попълните една форма, но такъв е живота. В процеса на регистрация ще трябва да си изберете име и парола, която в последствие да ползвате, за да влизате в сайта. Моля, запишете си някъде това има и парола!

В процеса на регистрацията ще трябва да оставите валиден еmail адрес. Ако нямате такъв, ще трябва да си регистрирате. Има много места, на които можете да направите такава регистрация безплатно. Две български услуги са:

АБВ.бг

Mail.bg

Това е още една форма, която ще трябва да попълните, но пък кой е казал че е лесно да си жив. Пък и един email адрес винаги е полезен, не само за регистрация в Замунда. Моля, запишете си адреса и паролата, които сте си избрали.

2. Сваляне и инсталиране на програма за теглене на торенти. Хора разни и предпочитания всякакви. Сиреч, има доста програми за теглене на торенти и всеки си избира неговата любима. Е, аз предпочитам µTorrent, известна още като uTorrent. Може да я свалите от тук:

http://www.utorrent.com/downloads/win

Има платена версия (Plus), която не ви трябва. Изберете “µTorrent Stable” и натиснете “Download Now”. Сайтовете се променят и след време връзката за сваляне може да бъде кръстена по друг начин. Всеки случай, ще трябва да отидете на http://www.utorrent.com/ и да потърсите къде е връзката за сваляне на програмата.

Щом започнете процеса по сваляне, браузърът ще ви даде някакъв такъв прозорец:

utorrentDL
Интерфейсът ще изглежда различно във всеки браузър. Може да се намира и на различни места. Всеки случай, потърсете бутон Run, за да започнете процеса по инсталиране.
Инсталацията протича както при всяка друга програма. Трябва да се съгласите с общите условия (I Agree) и после натискате Next, докато се инсталира. Разбира се, има някоя и друга особеност. Може да ви излезе следния екран:
 utorrentInstall6
Размаркирайте горната човка. Иначе програмата ще започне да сваля някакъв независим филм, който не ви е нужен.Може би, единственото за което трябва да се следи при инсталацията е следното:
 utorrentInstall7
Изберете Custom installation и размаркирайте човката за опцията Install the Toolbar. Този тулбар въобще не ви трябва.  След натискане на бутона Finish инсталацията ще приключи.Вече имате инсталирана програма за теглена на торенти.

3. Влизане в Замунда. На стъпка № 1 се регистрирахте в Замунда. Време е да се влезе в сайта. Най-бързо това може да стане на следния адрес:

http://zamunda.net/browse.php

Ако вече не сте логнат, системата ще ви прати на форма, където ще трябва да попълните избраното име и парола за Замунда.

4. Избор на съдържание за сваляне. Щом влезете в сайта през горния адрес, ще бъдете препратени към страницата с торенти. Може да прелиствате страниците, докато си изберете нещо за сваляне. Може и да ползвате формата за търсене. Това си зависи от вас.

5. Сваляне на .torrent файл. Щом някое заглавие ви направи впечатление, последвайте неговата връзка. Така ще се отвори страницата на съответния торент. Тя ще изглежда на нещо от рода на:

rush1
Това е само малък отрязък от цялата страница на съответния филм. Трябва ви връзката, оградена в червено. Щракнете я с десен бутон и изберете да съхраните съответния файл на диска:
rush2 
 Изберете папка, в която да съхраните торент файла и натиснете Save. В конкретния случай това е папката Videos:
 saveas

Сваленият .torrent файл не е филма, който сте се наточили да гледате. Това е служебен файл, който ще инструктира програмата uTorrent от къде да ви свали същинския филм.

6. Същинско сваляне. На този етап трябва да издирите във Windows Explorer .torrent файлчето, което сте свалили и да го щракнете два пъти с левия бутон на мишката:

winexp
Ако това е първият .torrent файл, който се опитвате да отворите, то компът може да ви попита коя програма да използва за отваряне. Изберете uTorrent и би следвало да ви се появи някакъв подобен интерфейс:
utorrentChoose
Кликнете умалената снимка, за да видите голяма версия. Лявата част ще ви позволи да изберете къде да съхраните сваляните файлове. Дясната пък ще ви даде възможност да изберете кои файлове от торента да свалите. След натискане на ОК ще започне същинското сваляне на избраното съдържание:utorrentEnd

Ами, това е цялата работа. Щом добавите торента, остава само да изчакате да се свали. В зависимост от големината на файла и връзката ви към Интернет, свалянето може да отнеме различно време.

Същите стъпки ще вършат работа и в оригиналната Замунда, която се намира на адрес Zelka.org

 

Все още двата сайта имат почти идентичен интерфейс.

Горният процес изглежда като да е голяма галимация, но всъщност е безумно прост и отнема няколко клика на мишката. Остава само да пробвате.

социални мрежи

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in