co.cc гушнали букета…

Posted by & filed under .

Тези дни ми направи впечатление, че известният доставчик на безплатни домейни CO.CC е заминал в небитието. То, това вече май е стара новина, но все пак да я спомена. За незапознатите, това беше услуга, която позволяваше да се регистрират безплатни домейни от типа “neshtosi.co.cc”. След това, човек имаше възможност да му сложи DNS-и и да го насочи към някое свое хостинг акаунтче, обикновено безплатно. Честно казано, харесваха ми. Беше късо и сравнително запомнящо се. Ползвал съм го за разни тестови проектчета, където ми е било нужно да насоча някакво, каквото и да е, име. Е, вече не.

Интересен е начинът, по който услугата загина. А именно, от раз, без предупреждение. Неприятно ми е за всичките хиляди потребители, които са останали с пръст в о… Предполагам, доста странички са умрели ненадейно и собствениците им са се чудили какво се случва. Само мога да предполагам какъв би бил трафикът, получаван от CO.CC домейна, ако в даден момент го събудят за живот. Ще го проверявам от време на време, пък да видим.

Разбира се, поради безплатната природа да домейна, всякакви онлайн измамници го ползваха за своите престъпни схеми. В миналото Google беше премахнал от индексите си всички сайтове с такива домейни. После пак ги върнал, де. Не бих се учудил, ако някой завел дело срещу доставчика на тези домейни заради измами, свързани с тях, и те да са решили да дръпнат шалтера по този случай. Тъжно е как една хубава идея често бива опорочавана от измамници.

споделяне във facebook

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in