Часовникът на Apple

Posted by & filed under .

Доживяхме и до това, Apple да си покажат часовника. Както всяко нещо, създадено от тях напоследък, сигурно ще е прекрасна вещ, попила евтината пот на безброй китайци от лентата за сглобяване. От всичките модерни технологични алтернативи обаче, часовникът ми се струва най-нелогичната. Ползвам от години един автоматичен механичен боец, който до сега спря само веднъж. Случи се така, че не го носих два дена по разни причини и логично му се разви пружината. През останалото време обаче си работи, показва времето сравнително точно, че и деня от седмицата и месеца също. Обикновените електронни часовници с екранче пък спокойно изкарват по петилетка без да им се сменя батерията. В тази светлина някак не мога някак да си представя да трябва да си зареждам ръчния часовник всеки ден… Не стига, че смартфона ми се кланя ежедневно на контакта, ами сега и часовника. Независимо от многото функции, които Apple Watch притежава, това ми се струва регрес, който не знам дали бих могъл да преживея лесно.

Знам, че звуча като ретрограден хейтър. Това е иновация, която трябваше да се случи рано или късно. Само дето технологията ми се струва половинчата и това се отразява на самия продукт, който трудно може да бъде напълно задоволителен.

Чакам времето, когато някой ще измисли качествени батерии, които да дадат дълъг живот на днешните устройства. Тогава всички днешни джаджи, които до голяма степен са си компромис заради краткия живот на батерията, ще се превърнат в истински надеждни спътници в модерния живот. Не вярвам това да се случи скоро, защото старата технология си е разработена и поевтиняла.

Очевидно, дотогава ще си храня телефона веднъж на 24 часа, а за часовник ще си разчитам на старата механика, или най-много да си взема някое класическо LCD.

applewatch

бутони за социални мрежи

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in