Бойно Солитаре или BattleSolitaire.Com

Posted by & filed under .

Спомня ли си някой книжката “Игрите с карти – източник на развлечение” от Ян Рон? Беше голям хит по книжарниците в преломните 1989-1990 години. Честно да си кажа, така и не успях много да вникна в описаните там игри. Помня обаче, че имаше един пасианс, който научихме от книжката и играехме доста често през горещите обедни часове на пловдивските лета. Казваше се “Боен пасианс” и е доста прост. Колодата се подрежда в осем колони по шест карти с лицето нагоре. Отдолу има още четири допълнителни карти.

Целта е да се изчисти цялото поле, като се премахват две по две еднакви карти от най-долния ред, или от допълнителните карти. Да кажем, две дами, две седмици, две аса и т.н., стига да са най-отдолу в колоните, или в допълнителните карти.

Правилата са лесни, но самата игра е трудна и рядко се получава да се изчисти цялото поле. Най-досадното беше да се раздават картите, особено след като е минало едно раздаване и част от картите са по двойки.

Е, вече има онлайн версия са пасианса, кръстен “Бойно Солитаре”, или “Battle Solitaire“, където досадните елементи са оставени на компютъра, а за потребителите остава само удоволствието от играта. Играта би трябвало да работи както на компютър, така и на мобилен телефон.

Както се казва на английски, “Enjoy!”!

share button

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in