Всеобщо затъпяване…

Posted by & filed under .

Наблюдавам си аз света и не мога да не отбележа като тенденция целенасочения опит човечеството, като едно подобаващо стадо овце, да бъде подкарано да пасе в полетата на затъпяването.

В близкия изток разни религиозни ненормалници правят, струват, но успяват да си прокарат идеите на Аллах. Поставят кръст на години развитие (социално, техническо, и т.н.) и връщат хората отново в племенния строй. Всъщност, не кръст, а полумесец… При това са доста убедителни. Режат зелки на поразия. Ха тогава опитай да кажеш нещо напреки. Сигурно обаче всички имат мобилни телефони и карат бели джипове Тойота. Да ги запиташ дали всемогъщия Аллах е достигнал до всичките тези технологии, или разни други по-умни люде, отдали живота си не да бият глава в пода по няколко пъти на ден, а да четат книги с доста по-конструктивна наука.

Ще се извъртят едно-две поколения там и хората въобще ще забравят, че едно време са можели да мислят що-годе свободно, жените също са можели да ходят да учат в университет и т.н. По темата за жените, в Пакистан ги заливат с киселина ако искат да ходят на училище, а в Индия си ги изнасилват на общо основание, и никой не му дреме.

В Европа сме много толерантни и даваме свобода на всички да бъдат каквито искат. В даден момент обаче и тук ще тръгнат последователите на Аллах да си правят същите мизерии. Ние, каквито сме разглезени от дълги години на благополучие, надали ще може да се противопоставим на орда фанатици. Докато си спомним какво е да сме животни, тези които вече са животни ще са ни стъпили на врата…

В щатите други фанатици, този път християни, въртят, сучат, и малко по малко загнездват разни идеи как таквоз нещо като еволюция няма, а светът е създаден за няколко дни преди 5-6 хиляди години. Таксите за университетите им са безумни и кой-знае колко хора ще изберат пътя на необразоваността, като се има пред вид, че средната класа там започва да издъхва. Така както върви, сигурно след някое и друго десетилетие няма да има кой да създава айфони.

В крайна сметка излиза, че религията създава само мизерии и спъва прогреса заради някакви си свои тесногръди цели.

Мисля си, че за момента май само Китайците имат практично отношение към нещата. Не съм чул за религиозен екстремизъм там. Отсяват умните хора и развиват икономиката и науката доколкото могат. Май ще трябва да се учи китайски…

бутони към социални мрежи

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

One Response to “Всеобщо затъпяване…”

You must be logged in to post a comment. Log in