ideas-bulgaria.com – спамъри сциентолози

Posted by & filed under .

Имам чувството, че напоследък ни правят на маймуни. Направо ми се драйфа, след като получа поредния мейл, в който ми се обяснява как адресът ми е взет от публичното пространство и според българското законодателство, бла-бла-бла… Спамят ни за всякакви глупости. Веднъж дори някой се опита да ми продава бидони… Най-противно ми е обаче, когато някой започне да се опитва да ми хързулне въздух под налягане чрез спам. Короната на активността в тази посока се държи от едни особено вокални и упорити сциентолози, които маниакално се опитват да си продават идиотските семинари чрез ежеседмичен спам. Въпросните са ideas-bulgaria.com – флагмани на сциентологичната мисъл в България. Ей Богу, по скоро бих си купил бидон за кисело зеле от спамър, отколкото да дам пари за някакви измислени семинари, проповядващи на базата творения на Л. Рон. Хъбард. Пичът още навремето си е казал, че си е направил църквата, за да стане богат.

Щом са толкова успешни тези идеи, що не вземете да си ги рекламирате по нормалния начин. Бръкнете се за някой и друг лев, пък си купете реклама в някой вестник, радио, сайт и т.н. Недейте ми пълнете мейла с глупости. Редовното оправдание на българските спамъри е “ами, по пощата получавате сума брошури, що не се оплаквате от тях”. Ами, не се оплаквам, щото ако не друго, с тия брошури мога да си напаля печката през зимата, докато триенето на мейли си е абсолютна загуба на време.

Домейните на тия калитковци са:

obuchenia.eu

ideas-bulgaria.com

ideas-freeboss.com

ideas-reality.com

Като гледам колко са упорити, ако човек вземе веднъж да им отиде на гости на някое семинарче, сигурно след това няма да го оставят на мира. Шефът им се казва Марк Де Турк (http://www.facebook.com/profile.php?id=642329521).

Ръководител на спамърските операции в България изглежда да е някаква кифла Вергиния Къшева (http://www.facebook.com/profile.php?id=716010121). Та, ако човек потърси в нета за тази въпросната мадама, ще изнамери поне две дузини адреси на някакъв тъп прес рилийз от януари 2010, в който се обяснява как “От началото на годината Вергиния Къшева поемам функциите на мениджър „Връзки с обществеността и разрастване” в Ideas Bulgaria. Освен това Вергиния Къшева ще се занимава и с подготвянето и провеждането на маркетинг кампаниите на фирмата, интернет маркетинга и различните публикации.

Честно, умирам от смях. Понятията “мениджър на маркетинг кампании” и “спамър” просто не са съвместими. Единствената релация между двете е че “спамърът” е некадърен “мениджър на маркетинг кампании”, който е неспособен да измисли нещо по оригинално, за да рекламира фирмата си. Човек трябва да е супер тъп, за да вкара фирмата си в една категория с продавачите на Виагра и фалшиви часовници, както и с нигерийските спамъри, търсещи балъци да получат наследство от някой уж умрял диктатор из черна Африка. Ама, докато има други балъци да им се връзват, сигурно ще успяват да си прокарват измисления продукт на този-онзи.

Някои от горните сайтове са хостнати в България. Хостингът е от Superhosting. Спамърите обаче са наясно, че извършват нещо долнопробно, затова съобщенията не се изпращат през хостинг акаунта, ами през разни други услуги. Иначе, като нищо да им затворят сайта…

Повече инфо за сциентологичната част на операциите на ideas-bulgaria има тук http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=264&aid=6373

Време е българските потребители да се усетят и да започнат да поставят спамърите там, където им е мястото – в трета глуха.

FUCK SPAM!!!

сподели ме

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

One Response to “ideas-bulgaria.com – спамъри сциентолози”

You must be logged in to post a comment. Log in