Гушанска боза, със захар и без консерванти

Posted by & filed under .

Години минаха в търсене, докато най-сетне стигнах до истината. Две десетилетия всеки опит да пия боза беше свързан с откровено отвращение. То не е аспартам, то не е консервант. Надписът на стандартната боза в магазина е малък филм на ужасите.

В крайна сметка, един ден решението дойде. Почерпиха ме с Гушанска боза и слънцето отново светна. Няма го онзи нагарчаш вкус от изкуствените подсладители, от който гърлото се дразни. Влиза благо и те кара да искаш още и още. Едно забравено удоволствие, възкръснало за нов живот. Ако пък човек я остави да постои в хладилника някой и друг ден, то питието “тръгва” и става резливо по онзи характерен начин. Това обаче е трудно постижимо – прекалено бързо свършва и кой да ти я чака. Лошото е, че доста трудно се намира. За момента съм я засичал единствено в Lidl. Другите магазини или още не са се усетили, или се страхуват, че няма да могат да я продадат. Все пак, малко по-скъпа е. Тук обаче има един тънък момент. Гушанската боза бива два вида – с червена и с жълта капачка. Истината се намира в бутилката с жълта капачка. Червената капачка е по-евтина, но и със стандартните гадории – изкуствени подсладители и консерванти. Хората обаче не са глупави. Първо изкупуват жълтите капачки, а червените залежават и се “червят” в ъгъла.

Надеждата ми е повече фирми да се усетят къде е истината и търсенето. Малко по малко хората се научават да търсят качествения продукт, пък макар и малко по-скъп. Дали ще дойде ден, когато ще успеем да изринем евтините имитации за сметка на забравеното старо качество?

 

 

 

 

споделяне на връзка

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in