Бони и Клайд от Студентски град

Posted by & filed under .

Имаме си вече роден аналог на Бони и Клайд. В печално известното видео от обира на магазин в центъра на София двойка, вече идентифицирани граждани, брутално нападат продавачката.

Впоследствие се оказа, че дамата била студентка, а мъжът – подуправител във верига магазини, или нещо подобно. Не го били закъсали за пари, ами ей така, заради екшъна. После се прибрали в Студентски град и спали, или са се таковали, щото това с обира сигурно е било да си вдигнат адреналина. После обаче видеото избухна в Интернет, а те се усетили че си изпуснали телефон на местопрестъплението. аЙдукатът им, познат на семейството, ги посъветвал да се предадат, щото общо взето – няма мърдане.

Донякъде ми е тъпо, че двама уж интелигентни хора си прецакват мащабно живота. Всеки обаче си тегли последствията от глупавите решения, а това съответното решение е в челната класация по тъпота. Нека да попрекарат по някоя и друга година на топло, докато ги пуснат за добро държание нашите пишман Бони и Клайд от Студентски град.

Предполагам, МВР супер се кефи на такива случаи. Широк обществен отзвук, бързи действия, арестувани престъпници и никаква опасност да настъпиш някакъв власт-имащ по опашката. Прекрасен PR и отвличане на вниманието от по-важните неща. Не оправдавам престъплението. То си е достатъчно нагло, но в същото време и абсолютно безумно. Кофти ми е за продавачката, която сигурно вече цял живот ще се озърта. Дано се отърве без сериозни последствия за психиката.

В същото време, вчера по телевизията даваха много интересно видео за това как си живеят и работят джебчиите във Варна, и как полицаите са на хранилка при тях. Виж, сигурен съм, че скоро джебчия няма да бъде осъден. Очевидно, бизнесът е добър за всички по веригата, освен за самите потърпевши.

Иначе, ето навремето как са се справили с истинските Бони и Клайд. Може би е крайно време и ние да вземем пушкалата:

бутон за социални мрежи

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in