Как един месец живях с мисълта че имам чревни паразити

Posted by & filed under .

Колкото е тъпо, толкова е и смешно.

Това лято бях почти 100% убеден че съм завъдил някаква чревна гадина. Не че обичам да си гледам фекалиите особено, но тоалетната ми чиния е от старите модели. Там съответното не пльоква веднага във водата, ами си стои върху порцелана. Смрадлив дизайн, но какво да го правиш. Страничния ефект е, че ти дава пълен поглед върху произведението на изкуството, преди да пуснеш водата и то да поеме по дългия път, за незнам си къде.

Та, съмненията ми се появиха когато започнах да откривам разни странни жълтеникави сферички в иначе кафявата консистенция. Малко по малки от милиметър в диаметър. При това тия сферички хич не бяха малко. Направо си изглеждаха като яйца на някаква гадина. Започнах да ровя нета за информация, ама точно такива яйца не намерих. Всичките яйца на разни глисти и т.н. бяха с по-различна чепната форма. Че и във фекалиите порових, за да видя какво аджеба е туй. Не с пръсти. Толкоз перверзен не съм. Използвах подръчни материали. Почти бях отишъл при ДжиПи-то да се съветвам с него. Спираше ме единствено чувството за срам, неминуемо съпровождащо един  такъв разговор с основна тема евентуални глисти като наематели. Пък и нали не умирах, та отлагах съответното посещение. И хубаво направих, щото причината беше съвсем тривиална, без никаква връзка с разни паразитни елементи.

Няколко дни по късно ключът от бараката излезе наяве… Както се оказа, всичко било от манията за здраве. Преди време попаднах на една марка витамин С – Cetebe. Рекламират я че имала отложено отделяне. В смисъл, пиеш хапчето и то ти пуска витамин С цял ден, да си имаш. На практика, то не е хапче, а капсула. Жълта. Та, как става отложеното освобождаване… Ами просто. В капсулата има по-малки капсулки с различна дебелина. Малко по-малки от милиметър. Жълтеникави на цвят… Сферички. Същите каквито намирах в кафевите произведения. Та тъй. За малко да стана за резил пред ДжиПи-то, и всички други по веригата, дето щяха да ми правят евентуалните изследвания…

Човешката идиотия може да има толкова много измерения…

бутон за споделяне

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in