Техника и цигари

Posted by & filed under .

Имам си една малка обсесия. Минат се не минат няколко години, и започвам да се замислям как да си сменя лаптопа. Понеже обаче не обичам да купувам свръх-оскъпени нови машини, обикновено си взимам лаптоп втора ръка. Така първоначалната цена от магазина е леко смекчена. Доста често, дори не съвсем леко, ами направо доста. Както се казва, всеки луд с номера си. Някои, с цяла програма. Е, това е част от моята.

Разбира се, една такава покупка не се прави набързо и се започва едно четене по форуми, гледане на обяви и пазарлък с продавачи. Не знам кое ми е по-приятно – самата покупка или проучването преди това. Накрая човек си намира, спазарява и пазарува. Та, идеята ми беше за цигарите. Аз не пуша, но доста често си взимам техника от пушачи. Винаги ми прави впечатление колко дълбоко техниката поема миризмата на цигари. Начинът по който който мирише лаптопа на пушач е толкова характерно специфичен. Първоначално миризмата не е толкова силна, но става много осезаема когато лаптопът се включи и затопли. Това някак винаги ми се е струвало много упадъчно и маргинално. Все едно машинката е поела физически душевния и телесен упадък на предишния собственик. Не мога да не си представя картината на лаптопа, стоящ включен и самотен в разхвърляна стая, в която се стелят валма цигарен дим, а светлината е приглушена от плюшени завеси.

Разбира се, това не може да ме откаже от сделка. Чак толкова претенциозен не съм. Пък и в даден момент цигарите неминуемо ще се измиришат до голяма степен. Е, малко винаги остава, но какво да се прави. Далаверата иска по някоя жертва…

spodelime.com

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in