Ох, ваксините, ах, ваксините!

Posted by & filed under .

Наблюдавам полемиката за задължителното ваксиниране от известно време. По правило се точеше основно по западните сайтове и медии. В последните седмици обаче забелязах из разни предавания, че група местни про-веган патки са гракнали в медийното пространство да няма задължителни ваксини. Видиш ли, те не били против ваксините, но трябвало да има избор. Напротив, никакъв избор не трябва да има. Не слагаш ли ваксина, глоба. В този свят на бактерии, които започват да си правят ташак с антибиотиците, ваксините са едно от малкото смислени неща, които са останали.

Ама, не… Трябва да се врещи в общественото пространство и да се преследват политиката на живот близо до природата. Чудя се дали и тук някой преследва политическо-икономическа цел и финансира подобни хухавели да се изявяват така по медиите. Обикновено е така. Винаги има някакъв интерес в цялата работа, само дето още не съм прозрял играта каква е.

Или, пък, това е някакъв защитен механизъм на майката природа. Част от нейния отчаян лобизъм, за да се спаси от човешката напаст. Намаляването на имунизираните хора ще и позволи да си прокара старите механизми за контрол на населението – шарчици, чумички и подобни.

Всеки случай, ако светът вземе че се хване на това хоро, бих казал че трябва да си дадем една колективна Дарвинова награда след като някоя забравена болест затрие четвърт континент.

Имаше една доста брутална сцена от д-р Хаус в която той си даваше мнението за ваксините:

Би било доста хубаво ако повече хора се вслушат в гласа на разума, а не на безумието.

бутони към социални мрежи

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in