Как да отваряме .msg файлове без Outlook

Posted by & filed under .

Случва се на човек да му попадне файл с разширение .msg и да няма под ръка Outlook, за да го отвори. Да отворя скоба, MSG е разширението, ползвано за файлове със съхранени съобщения от Outlook. Например, ако привлачите съобщение от тази програма към десктопа, или към някоя папка, то съответното съобщение ще се съхрани като файл там. Името на файла ще е subject-а на мейла, а разширението ще е .msg.

Доста е досадно, когато някой изпарти такъв файл, а няма как да бъде разгледан. Има няколко десктоп приложения, които се справят със задачата по-добре, или по-зле. Основно обаче разработчиците им ги предлагат с цел реклама на други платени приложения с повече функции.

Ако искате обаче да свършите работата бързо и без инсталация на излишен софтуер, то решението е да се ползва онлайн приложение от типа на:

https://msgeml.com

Сайтът е с прост интерфейс. MsgEml.com nозволява разглеждането на .eml и .msg файлове. Първият тип файлове са достъпни за отваряне с прост текстов редактор или с безплатна програма от типа на Thunderbird. Затова няма да се спираме на тях. Интерфейсът изглежда така:

img-0

Всичко се свежда до два бутона – за избор на файл, и за качване на сървъра. Примерно обработено съобщение изглежда както следва:

img-1

Има си секция, в която се показват получател, изпращач и тема.

Ако има прикачени файлове, то интерфейсът предоставя връзки за сваляне.

Следва бутон за показване на хедърите на съобщението.

Тялото на съобщението е накрая.

Също така, има бутон за сваляне в .eml формат, за да може да разгледате съобщението и с Thunderbird.

Enjoy!

Free online MSG and EML viewer

бутон за сайт

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in