Хапнете райска ябълка. Пробвайте нещо ново.

Posted by & filed under .

Честно казано, знам за райската ябълка от много години. Беше любим плод на мой близък човек от миналото. Дори и тогава обаче почти не бях я опитвал. Е, напоследък се случи така, че покрай моята половинка изядох доста такива. Странно е как човек вижда нещо в плод и зеленчука години наред, но така и не посяга да вземе и да си купи. Какъв пропуск.

Има няколко видове – едни плоски, други – продълговати. Някои са по-ярко оранжеви, а други тъмнеят. Вкусът обаче е много приятен. Може да е леко тръпчив. Плодът може да е твърд от вън и да изглежда неузрял, но вътре пак да е мек и много вкусен.

Обикновено в живота се случва така, че приятните работи не винаги са полезни. При плодовете обаче, това не е така. В общия случай са и вкусни, и полезни. Така е и с райските ябълки. Имали калий, магнезии и йод. Помагали срещу кашлица, болести на щитовидната жлеза и стомашно-чревни проблеми. Подпомагали организма в процеса на възстановяване от заболявания. Малко повече информация има тук.

И така, следващия път когато отидете на пазар, сложете една райска ябълка в кошницата. Има значителна вероятност да се изненадате много приятно!

Олеле, този пост заприлича като на публикация в дамско списание. Мух-мули-майко, ще закъснея за панаира!

бутон за споделяне

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You must be logged in to post a comment. Log in